Bij Midglas begrijpen we als geen ander hoe belangrijk verduurzamen is. Daarom maken wij een duidelijke keuze voor het aanbieden van duurzaam herstel. Onze motivatie is intrinsiek, omdat we de wereld goed willen achterlaten voor de volgende generatie. Ook zijn we ons bewust van de veranderende behoeften en wensen van onze klanten en de markt waarin we actief zijn, waarin duurzaamheid een must is.
Om écht impact te maken, beginnen we bij onszelf. We hebben een grondig onderzoek uitgevoerd en daarop een ambitieus businessplan gebaseerd, met concrete doelen en strategieën. Daarnaast werken we samen met De Duurzame Adviseurs aan de voorbereidingen voor de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD), om ook op lange termijn onze duurzame koers vast te houden.
Voor woningcorporaties hebben we een duurzame propositie ontwikkeld: glasherstel met een upgrade naar HR++ glas. Dit glas biedt niet alleen betere isolatie, maar draagt ook direct bij aan energiebesparing en lagere Co2-uitstoot. Dit helpt zowel het milieu als de bewoners, die profiteren van lagere energiekosten. Daarnaast ondersteunt het woningcorporaties in hun verduurzamingsdoelstellingen—zoals het behalen van minimaal energielabel D voor al hun woningen in 2028. Lees hier meer over onze maatwerkoplossingen voor woningcorporaties.
We zijn niet alleen glasverzekeraar, maar zoveel meer: een partner in glaszaken die weet wat er speelt bij woningcorporaties, die verduurzaming hoog in het vaandel heeft staan en actief meedenkt over maatwerkoplossingen. Daarnaast begint duurzaamheid bij preventie, dus gebruiken we onze data om glasschade te voorkomen (bijvoorbeeld door veelplegers te signaleren via ons digitale platform WoCoTo) en kunnen we een wijkschouw uitvoeren waarbij gelet wordt op preventiemogelijkheden. Samen met woningcorporaties gaan we voor een toekomstbestendige woningvoorraad.
We zien onszelf als een belangrijke schakel in de keten. Om echt verandering te bewerkstelligen, werken we nauw samen met ketenpartners en initiëren we duurzame projecten. Een voorbeeld hiervan is onze samenwerking voor de productie en het gebruik van circulair glas. Daarnaast participeren we in de Gemeentelijke Verduurzamingsregeling (GVR), waarmee woningbezitters met een beperkt budget hun huis kunnen verduurzamen zonder grote investeringen.
Ook ons netwerk van herstellers speelt in de keten een cruciale rol. Daarom eisen wij van hen dat zij duurzaam gecertificeerd zijn via het keurmerk ‘GroenGedaan’ van Stichting Duurzaam. Het keurmerk garandeert ons dat alle herstelwerkzaamheden worden uitgevoerd volgens de hoogste normen en milieuverantwoorde keuzes. Herstellers moeten bewust omgaan met grondstoffen, energieverbruik verminderen, verspilling tegengaan, hergebruik bevorderen en geen middelen gebruiken die onnodig schadelijk zijn voor gezondheid of milieu. ‘GroenGedaan’ is gebaseerd op ISO26000 en is compliant aan de EU Sustainability Reporting Standard.